IMG_20150226_115734De astăzi s-a dat dezlegare la prins maidanezii de pe străzile Bacăului.

Era și timpul, dacă luăm în calcul perioada mare în care ANSVSA, prin DSVSA, a blocat activitatea de ecarisaj din Bacău și rata lor de ocupare a orașului.

Anunțul a fost făcut de Romeo Stavarache, în cea de a doua conferință de presă susținută după reinstalarea în funcția de primar. Zice el în înregistrarea de mai jos ce și cum a făcut.

Important este că s-a deblocat activitatea de ecarisaj. Mâine, în ședința Consiliului Local, se va aloca o sumă frumușică (vreun miliard și ceva) pentru construirea de padocuri suplimentare. Hingherii vor avea la dispoziție trei mașini, cu una în plus.

Pentru iubitorii de animale și ong-urile lor s-a făcut un apel la colaborare. Iar eu le zic că maidanezii vor avea parte de un tratament cum scrie la carte: hrană, apa, spațiu, tratament, cipare, sterilizare.

984 sau 0729.292.158 sau 0234/524.024 sunt cele trei linii telefonice la care băcăuanii pot suna și reclama sau cere sprijinul, după caz, în acestă problemă.

De exemplu, sunt așteptați administratorii unităților comerciale unde haite întregi au luat în stăpânire curțile intreprinderilor, spațiilor de depozitare sau zonelor adiacente. Acestea sunt considerate adevărate focare.

Stavarache susține că, până la finalul acestui an, în Bacău, problema câinilor vagabonzi să fie rezolvată.

Asta înseamnă că ritmul de lucru al hingherilor va fi unul susținut, iar schelălăiturile se vor intensifica (cel puțin pentru o perioadă).

Nici reacțiile iubitorilor de animale nu vor fi de neglijat 🙂 , doar că pe Stavarache nu pare să-l mai intereseze foarte tare.