Se coace o graţiere sau amnistie. Sau amândouă. Asta-i ştirea. Mai multe amănunte găsiţi pe saitul Impuls TV. Eu vă zic de ce. S-au făcut tot felul de speculaţii. Că Ponta pofteşte la voturile familiilor de infractori. Că UE ne va sancţiona pe motiv de îngrămădeală în pârnăile patriei. Că scad cheltuielile.

Aiurea. Vă zic eu de ce. Au scăzut intrările de valută forte. Adică banii repatriaţi de cardişti, peşti, şpringari şi alte bresle cu puncte de lucru în occident. Poliţiştii, procurorii şi judecătorii s-au întrecut cu gluma în ultima vreme şi i-au lăsat fără mână de lucru pe întreprinzătorii români. Aşa că specialiştii Puterii au stat la sfat şi au găsit soluţia.

Măgăreaţa promovării proiectului legislativ a căzut pe doi romi :). Ca să nu zică etnia că liderii lor n-au grijă de minoritari. Aşa s-a rezolvat şi problema reprezentativităţii.

Eu le sugerez englejilor şi olandejilor să marce banu, fără figuri, la bugetul României, ca să aibă linişte. Ei dau lovelele, noi ţinem meseriaşii ocupaţi pe la Poarta Albă sau Jilava, ei au linişte. E un fel de win-win.

Ar mai fi şi un al doilea motiv pentru care se pregăteşte amnistia. Dar nu e chiar frumos. E un fel de şantaj. Nu ne primiţi în Schengen, dăm drumul la câini. Să vedem dacă vă convine.

PAMFLET