stadionSurse din Primăria Bacău susţin că firma lui Liviu Goian, Segama SRL, împreună cu societatea unui anume domn Dobre, BVA SRL, se ocupă cu refacerea stadionului municipal.

Lucrările au început deja. Un excavator şi două camioane lucrează de vreo două zile acolo, iar de pe un sfert de teren s-a scos gazonul.

Am scris „pe surse” pentru că e un fel de conspiraţie în ceea ce priveşte numele firmelor prinse în lucrarea de două milioane de lei, după unele surse, sau de 1,53 milioane, după altele.

Nimeni nu scrie, nimeni nu spune, nimeni nu ştie.  Şi nu prea înţeleg de ce. Nici măcar pe SEAP nu a fost publicat anunţul de atribuire a lucrării.

Dacă nu scria primarul Stavarache pe contul său de facebook, mă prindeam că s-a licitat, doar când vedeam utilajele la lucru.

Sigur că este vorba despre Liviu Goian, membru în conducerea municipalei PNL, patronul de la 1TV Bacău şi preşedintele clubului de de fotbal al Primăriei, SC Bacău. Oare de asta n-a spus nimeni cine a câştigat licitaţia?

Din punctul meu de vedere Goian n-a făcut nicio afacere. Din contra şi-a luat o responsabilitate enormă, licitând şi câştigând lucrarea.

Acum dacă lucrarea nu iese lux, toată lumea îl va înjura pe el, începând de la Romeo Stavarache până la spectatorii din tribună, trecând, inclusiv, prin vestiar. Eu zic că şi-a făcut-o cu mâna lui.

Aşa că secretomania cu privire la câştigătorul licitaţiei este nu numai inutilă, ci şi păguboasă.

Ce fac acum Segama şi BVA: La terenul de fotbal se vor executa lucrări de drenaj, încălzire subterană, sistem de irigație computerizată și însămânțarea gazonului, iar pista de atletism va fi decopertată și suprafața de alergare va fi lărgită cu încă două culoare.

Va urma amenajarea pistei de atletism, pentru a îndeplini condițiile de omologare pentru competiții internaționale, alături de alte patru astfel de piste existente în țară.

Ce vor face anul viitor: vor fi executate lucrări de acoperire a tribunelor, de înlocuire a scaunelor existente, va fi construită o nouă parcare și vor fi modernizate vestiarele și birourile.