Nu sunt nici Zilele Bacăului, nici Hramul Bacăului, nici Olimpiada de Chimie, nici dracu să-i ia, dar consilierii locali au aprobat, ieri, peste 260 de mii de euro pentru un festival despre nimic în perioada 10-13 august.

Un fel de bâlci, cu pretenții de festival, fără niciun specific, cu epicentrul pe malul gârlei în Gherăiești și un concert la Ateneu, care nu va genera mare lucru.

E dezordine mare la mansarde să poți amesteca tot ce se zice în proiectul de hotărâre și să crezi că iese ceva.

E și mai mare dezordine să crezi că în mai puțin de o săptămână se mai poate promova ceva, deși este buget serios prevăzut în acest sens.

Facem pariu că vor fi băcăuani care vor auzi de festivalul ăsta fără identitate prin septembrie? Mai facem pariu că în Bacău nu va păși niciun turist înafară de trupele invitate și echipele lor? Mai pot anticipa și că SC Transport Public va băga două autobuze în plus și astea vor merge pe pierdere.

Eu zic că dacă nu iese măcar un sfert de Untold 2015, care a avut vreo 400 de mii de la Primăria Cluj, nu vă apucați că vă faceți de râs și ne faceți de râs.

Cifrele Untold Festival 2015 sunt aici.

Artiștii care apar enumerați în proiectul de hotărâre nu au cum să coste cât scrie în buget nici dacă le dublezi la toți onorariile de listă.