Even.simi_Știrea este că generalului de brigadă Mihai Simionescu i se organizează ”ieșirea la pensie” într-un mod deosebit (și meritat, zic eu).

Realizări – duium, cum ar zice franțuzu, însă ”pompierul șef”, așa cum este el codat de ziariști, și-a câștigat steaua de general în lupta cu puhoaiele și nu cu focul.

Sigur că au contat rezultatele obținute de pompierii băcăuani în lupta cu focul, sau cele pur administrative, însă determinantă a fost prestația generalului și a trupei sale în 2005, la inundațiile catastrofale de la Comănești.

Practic, el predă drapelul de luptă exact acolo unde ș-a obținut steaua de general.

Ceremonialul de predare-primire a comenzii și a drapelului de luptă ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin Ene” al județului Bacău se va desfășura la Comănești, pentru că acolo se va inaugura și noul sediu al pompierilor din oraș (un proiect la care Simionescu a ținut).

Vor fi prezenți Constantin Cătălin Chiper, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, generalul de brigadă dr. Ion Burlui, inspector general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și autorități locale.

Fac pariu că prefectul se duce la Gala Sportului, iar subprefectul Dorian Pocovnicu vine la Comănești. S-ar putea să greșesc.

Se zvonea că ar putea participa chiar Ministrul de Interne, însă în actuala conjunctură politică nu prea cred.

Mâine Simionescu încheie o carieră militară de 37 de ani. În ultimii 13 a fost la comanda pompierilor militari băcăuani.