IMG_9513IMG_9538Pisici negre, potcoave, coșari și tot felul de alte motive de superstiții au marcat cea de a 13-a ediție a Galei Premiilor Comunității Băcăuane, organizat de Fundația de Sprijin Comunitar.

Bomboana pe colivă a fost preotul-vedetă Pleșcău, marele câștigător, care a încântat auditoriul cu un prelung ”Hristos a Înviat!”, un creștinesc ”Tatăl nostru” și a încheiat apoteotic cu un cântec patriotic, ceva cu ”tac-su cioban, și el stăpân, mândru că sunt român” sau ceva de genul pesedeului.

Dincolo de micile mele răutăți, Gala FSC este considerat a fi cel mai important eveniment caritabil din județ și unul dintre cele mai importante evenimente mondene din Bacău.

IMG_9498IMG_9395Anul acesta s-a desfășurat în incinta Centrului de Evenimente Levisticum. Momentele artistice ale serii au fost asigurate de copiii beneficiari ai FSC de la centrele Mozaic si Clubul cu Lipici Bacău, voluntarii organizației și clubul sportiv Adamas.

Gala din acest an a fost prezentată de vedeta de televiziune Gianina Corondan care a animat din plin sala și a pus o amprentă deosebită asupra întregii seri.

IMG_9475IMG_9412După o seară plină de surprize și spectacol de bună calitate, FSC a reușit să strângă pentru susținerea financiară a proiectelor pe care le are în desfășurare 33.858 euro. Din această sumă 26.500 euro au fost strânși din partea sponsorilor evenimentului, în timp ce 7.358 euro s-au adunat în cadrul evenimentului din donațiile individuale și sponsorizările pe mapele cu pachete sociale, vânzarea biletelor de tombolă, și licitația cu strigare.

Marii premianți ai serii, laureații Premiilor Comunității Băcăuane pentru acțiunile în sprijinul comunității locale din anul 2013:

IMG_9324IMG_9483CompaniiPambac S.A., pentru acordarea de burse sociale și de merit prin intermediul Fondului Pambac. Nominalizați la această categorie au mai fost:Barrier (Electric Plus), pentru programul de burse destinate studenților performanți din cadrul Universității «Vasile Alecsandri» Bacău, Dedeman, pentru susținerea programului ”Fiecare Copil în Gradiniță” al Asociației OvidiuRom și S.C. Complex Hotelier Decebal S.A., pentru susținerea programului ”Hospice Casa Albert” al Asociației Lumina.

Instituții și ONG-uriFundaţia Comunitară Bacău, pentru proiectul Swimathon. Nominalizați la această categorie au mai fost: Primăria Municipiului Bacău, pentru programul ”Cine are carte, are parte” și Asociația Lumina, pentru proiectul ”Bacău – Un oraș cu porți deschise”.

Persoane fiziceSteve Cooper, pentru dezvoltarea programelor de servicii pentru copii suferind de boli în faze terminale în cadrul Asociației Lumina. Nominalizați la această categorie au mai fost: Mîrzac Iancu Valentin, pentru proiectul ”Prima prioritate: niciun copil invizibil”, implementat în comuna Coloneşti, Ramona Stanciu, pentru implicarea cu succes a factorilor publici și privați în programele vizând recuperarea copilului cu autism, dar și Mara Matei, pentru activitatea de promovare și strângere de fonduri destinate centrului de zi pentru copii și tineri cu boli incurabile Hospice Casa Albert.

Premiul de ExcelențăIoan Pleșcău, pentru întreaga activitate umanitară.

Nominalizați la această categorie au mai fost: Dragoş Pavăl, pentru dezvoltarea unuia dintre cele mai importante branduri româneşti – Dedeman, Steve Cooper, pentru dezvoltarea Hospice Casa Albert, Argelia Lederman, pentru susținerea de peste 20 de ani a programelor pentru copiii cu dizabilități din Bacău, Răzvan Burleanu, pentru dezvoltarea sportului băcăuan, Mîrzac Iancu Valentin, pentru proiectul ”Prima prioritate: niciun copil invizibil”, implementat în comuna Coloneşti, Carmen Zaharia, pentru dezvoltarea programelor educative de dezbatere și oratorie adresate elevilor de liceu.

Au mai primit recunoaștere pentru susținerea pe termen lung a unor proiecte strategice ale FSC companiile Kaufland România, BRD și Fundația Vodafone România, iar susținătorii tradiționali ai Galei, care au participat la toate cele 13 ediții de până acum ale evenimentului – Dedeman, Agricola și Leslie Hawke – au fost aplaudați la scena deschisă de toți invitații.

Modelul trofeelor oferite marilor premianți ai Galei a fost preluat de la Gala Oameni pentru Oameni, cel mai important eveniment național de promovare a implicării și responsabilității sociale a companiilor din România, organizat anual de ARC Cluj și AmCham”, a declarat Ionuț Chiriță, coordonator PR al FSC Bacău. La licitația serii, care a fost unul dintre cele mai incitante și gustate momente, desfășurată în mai multe reprize, au fost licitate:

IMG_9261IMG_9443Tabloul „Pisicile aristocrate”, realizat de talentații voluntari FSC în cadrul atelierului Activ Mozaic, adjudecat de compania Dedeman cu suma de 1050 lei.

Setul de Tablouri „Frații Norocel”, realizat de talentații voluntari FSC în cadrul atelierului Activ Mozaic, adjudecat de doamna Liliana Gârmacea cu suma de 800 lei.

Tabloul „Light – hearted happiness”, donat de domnul Ronnie Buehr (Elveția), colaborator al organizației, adjudecat de Agricola Internațional cu suma de 1000 lei.

Tabloul „Viața satului”, realizat de artistul plastic băcăuan Geanina Ivu Vlad, adjudecat de Adrian Gârmacea (Barrier), contra sumei de 3000 lei.

Pozele sunt tot ale artistului poporului Claudiu Banea.