Președintele PSD Moinești, Sorin Botezatu a fost dat afară din partid în plină campanie electorală pentru fotoliul de primar al municipiului.

Motivul este recunoscut de conducerea județeană a partidului printr-un comunicat: Botezatu a trădat candidatul PSD și face campanie pentru candidatul ALDE.

La o primă vedere s-ar părea că lucrurile sunt mai complicate spre grave. Șeful ALDE Moinești este ministru în Guvernul Grindeanu iar acuzele pesediștilor par a avea acestă direcție.

„Aşa cum l-au vândut pe vicepremierul Daniel Constantin într-o noapte, aşa l-au cumpărat pe Botezatu Sorin într-o dimineaţă.”

Reproșurile la adresa ministrului ALDE sunt extreme: aceste metode practicate de cei de la ALDE demonstrează dorinţa lor de a menţine cu orice preţ puterea, indiferent pe cine trădează, mint sau cumpără.

Mai că ai zice că se rupe. Și dacă nu la nivel central, că acolo calculele sunt ceva mai complicate, măcar la nivel județean.

Nici atât zic eu. Colaborarea PSD-ALDE e veche rău și trainică printr-o complicată aritmetică a voturilor, funcțiilor și favorurilor reciproce de tot felul.

Așa că lucrurile nu crapă (cel puțin nu acum).

Dacă pierde candidatul ALDE, Ilie n-apucă să poarte bermude de ministru, iar până se face tulburelul Avram rămâne fără 75% din organizație.

Dacă pierde candidatul PSD, pierde Cotârleț și atât.