tsd-3Am aflat de la Răzvan că „cei din organizatia de tineret a PSD au cumparat lapte praf si l-au donat centrului maternal din Bacau, care ramasese fara acest produs„. M-am frecat la ochi. Am zis că nu văd bine. Am sunat omu’ cu textul. M-a îndrumat spre facebook. Aşa-i. Exact cum scrie:

Centrul maternal Bacău – o instituţie aflată sub magistrala coordonare a secretarului general al PSD Bacău şi din subordinea bugetată magistral (din nou) de preşedintele PSD Bacău şi, totodată, al Consiliului Judeţean, având ca sprijin un guvern condus chiar de preşedintele PSD, a rămas fără lapte praf. Adică e praf. 

Cum Boc a rămas la Cluj, MRU e ascuns de ai lui, iar cu Băse s-au împrietenit în ultima vreme, n-au mai avut pe cine să dea vina. Problema nu trebuia să transpire foarte tare şi dacă tot rezolvată într-un fel, măcar să miroase a trandafiri. Aşa că s-a apelat la soluţia de avarie: „Fratele mai mare” aka TSD (tineretul PSD). Îşi fac şi ăştia micii imagine, se rezolvă şi problema pentru o perioadă.

E o logică bună. Nu? Doar că nu trebuia să se ajungă aici. Centrul maternal din Bacău este o instituţie de stat, nu un ong şi nu este nici vreo organizaţie de partid. Asta ar mai trebui după organizaţiile de tineri, femei, pensionari sau a oamenilor de afaceri. După cum a decurs mişcarea cu „Fratele mai mare”, nu m-ar mira să se înfiinţeze o organizaţie a mamelor social-democrate care nu mai pot alăpta la sân şi care să fie aprovizionate cu late praf de către TSD.

Nu m-ar mira să mi se răspundă că problema nici nu există, ci a fost un exces de zel a tinerilor :). Mai ales că tinerii pot fi influenţaţi de anturajul care nu e întotdeauna cel corect (political correctness).