Neocomneocom 2Cred că-mi scapă ceva. Ionel Floroiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bacău, insistă să fie incompatibil. Ori s-a schimbat legea ANI, ori USL a desfiiinţat ANI, ori este prea mare greutatea lui 70%, ori Floroiu nu mai vrea politică şi funcţii publice.

Nu trebuie să faci anchete, să studiezi dosare, să audiezi martori. Nu! Deschizi două saituri. Prima oară, pe al Consiliului Judeţean Bacău, unde sunt declaraţiile de avere ale aleşilor, de unde afli cum se cheamă firma vicelui. Şi al doilea sait, este cel al firmei. De aici afli ce lucrează compania.

Din declaraţia de avere rezultă cât se poate de clar că SC Neocom SRL este compania familiei Floroiu. Cât n-a fost vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Bacău, Ionel Floroiu a fost chiar directorul general, iar soţia acestuia este şi acum administrator. Adică, nu se fereşte omul.

Decât să-i cauţi pe SEAP lucrările pe bani publici (cică ar fi câteva), ca să poţi dovedi o ipotetică stare de incompatibilitate, mai bine deschizi saitul firmei (ziceam şi mai sus).

Aici, zice nea Floriu, cu tastatura lui proprie, care-i treaba. De exemplu, aflăm că Neocom-ul a lucrat cu mult spor şi profesionalism în ograda Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău (din subordinea bugetată a Consiliului Judeţean). Direct şi indirect.

În prima poză (captură) scrie că maternitatea inaugurată de vedetele PSD a fost renovată, refăcută, modernizată de Neocom „în colaborare” cu firma altui miliţian în rezervă. Parcă din hârtii rezultă altceva, dar dacă insistă Floroiu, eu nu-l contrazic.

Tot de pe propriul sait rezultă că Neocom a mai lucrat şi în altă ogradă din proprietatea  Consiliului Judeţean şi anume la Cabinetele medicale de pe strada George Bacovia. Frumoasă lucrare! Dacă-i din bani publici, e cam de ANI.

Mai are şi un monument al eroilor, chiar reuşit, făcut pe la Coloneşti. O fi făcut în perioada în care Ionel Floroiu vota aprobarea bugetelor judeţului şi rectificările acestuia?