În 2004 se anunța cu surle și trâmbițe lansarea proiectului „Schi Parc Slanic Moldova”. Era marea promisiune a proaspăt alesului primar Adi Șerban, soluția resuscitării stațiunii. Au trecut 8 ani, iar proiectul e la același nivel, nivelul zero. Personal, am participat la vreo 3-4 lansări, semnări de acorduri,  contracte etc.  An de an, Consiliul Județean alocă bani pentru megaproiectul la care este cofinanțator și tot an de an redistribuie banii pentru alte „priorități”.

De exemplu, la sfârșitul anului trecut, Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău şi Constantin Apostol, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Est (ADR -NE) semnau contractul de finanţare pentru „Schi Parc Slănic Moldova”. Atunci, Benea declara că „Vrem ca până la primăvară să se deruleze licitaţiile şi aici includ şi eventualele contestaţii, care ar putea întârzia investiţia”. A trecut și primăvara lui 2012, iar acum, la ultima ședință CJ, s-au luat banii de la acest proiect și s-au realocat unor drumuri județene. Nici vorbă de licitații, contestații și alte asemenea proceduri.

Nu știu cauzele acestor tergiversări și nici nu mă interesează, însă „Schi Parc Slanic Moldova” e o mare minciună electorală sau o mare combinație financiaro-politică.

Între timp la Piatra Neamț se schiază de vreo 3-4 ani, iar la Gura Humorului de mult mai mulți ani.

Mai discutăm de „gradul de absorbție a fondurilor europene”?