image-2010-03-17-7041652-56-festivalul-luminii-bacau-13-martie-2010festivalul-luminii-bacauSigur este a 7 oară când scriu despre Festivalul luminii. Nu mai știu dacă pe acest blog, că nu cred că-l aveam acum 7 ani. Cel mai probabil eram la o televiziune locală.

Începutul festivalului din Bacău are o poveste extrem de frumoasă. S-ar putea să ne-o spună Mioara Hușanu (coordonatoarea proiectului) la emisiunea „De Bacău” de luni. Eu îmi aduc aminte cam cât suflet a pus Alin Pascaru, cum intrase el în febra evenimentului 🙂 Atunci se desfășura în fața Casei de Cultură.

slider4-1400x500Deci, duminică, de la 17.00, în Parcul Cancicov începe a 7-a ediție a „Festivalului Luminii”.

Amănunte despre eveniment găsiți în comunicatul organizației „Cercetaşii României”:

Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” invită băcăuanii, duminică, 8 mai 2016, la „Festivalul Luminii”, a șaptea ediție. Evenimentul va avea loc în Parcul Cancicov, începând cu ora 17.00. Mii de lumânări în „gulguţe” (cutii din hârtie pliate în tehnica origami) vor lumina aleile parcului, o dată cu lăsarea întunericului. Tema centrală a festivalului este “Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte”.

Timp de câteva ore, cercetașii împreună cu partenerii lor își doresc să transforme parcul într-un spațiu magic, în care fiecare dintre noi să redevină copil și să descoperim ca tineri sau adulți, lucrurile care ne fac mai fericiți. Organizatorii au pregătit ateliere de jocuri, cântece, pictură, noduri cercetășești, origami, jonglerii cu foc, program artistic, treasure hunt şi alte surprize.
La organizarea festivalului în Bacău au contribuit cercetașii din mai multe centre locale: Preasfânta Inimă a lui Isus – Nicolae Bălcescu, Insula Cercetașilor, Fericitul Ieremia, Hei Gârleni, Sfântul Nicolae – Karpen și cercetașii din Lespezi.
Festivalul Luminii este organizat în fiecare an în 30 locații din România, printer care: București, Iași, Timișoara, Cluj, Deva, Cluj, Roșia Montană. Scopul este de a crea un spațiu liniștit, de deconectare a participanților de la agitația vieții de zi cu zi pentru de a-și aminti că lucrurile mărunte din jurul lor le pot face clipa, ziua și viața mai bune. Pentru noi, cercetașii băcăuani, acest eveniment este unul din proiectele în care se pot implica activ toți membrii noștri și, desigur, voluntarii externi.
Festivalul Luminii este un eveniment național sincron, organizat anual de către membrii Organizației Naționale “Cercetașii României”.

Printre partenerii proiectului sunt: Primăria Bacău, Consiliul Local Bacău, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, Fundația Sfântul Ioan Bosco Bacău, ADA, Asociația „Un zâmbet”, Crucea Roșie Bacău.

Despre ONCR – Organizația Națională Cercetașii României
Misiunea Cercetășiei în societatea românească este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune și o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniți ca indivizi și joacă un rol constructiv în societate.
Cercetășia este o mișcare educativă a copiilor și tinerilor, bazată pe voluntariat, cu caracter apolitic, deschisă tuturor, indiferent de naționalitate, rasă, sex, credință sau condiție socială, în concordanță cu metoda Scout. Cercetășia contribuie la dezvoltarea tinerilor, în vederea împlinirii lor fizice, intelectuale, sociale, spirituale, pentru a deveni cetățeni responsabili ai comunității locale, naționale și internaționale.