http://bacausport.gsp.roFCM Bacău a avut duminică meci cu FC Botoşani. Veţi spune că sunt două echipe obscure care se zbat să supravieţuiască în Liga a II-a de fotbal. Da, dar în acelaşi timp sunt echipele fanion ale celor două judeţe, cu pretenţii mult mai mari de la FCM Bacău, echipă ce a cochetat, nu cu foarte mult timp în urmă, chiar cu partea superioară a primei divizii şi totodată cu anumite competiţii europene. Cei din Botoşani, mai modeşti, nici măcar n-au îndrăznit să ţintească o promovare în prima ligă. Să fiu foarte sincer, n-am considerat oportun să dau căldurica din casă pe tribuna stadionului, aşa că am văzut meciul la televizor. Şi cum spectacol fotbalistic a fost ceva mai puţin am belit şi eu ochii la tricouri. 

Alea ale băcăuanilor erau “imaculate”, nicio reclamă a vreunui sponsor. Ba nu, am zărit ceva scris pe spate. Mi-a luat juma’ de oră să înţeleg ce scrie. Era vorba de un sait cu ghete de fotbal şi online. În schimb la botoşăneni ditamai reclamele: Victor Construct pe spate şi Elsaco pe piept. Vă par cunoscute? Da? Au contracte căcălău prin municipiul Bacău. Adică firme prietene. Mai era şi una pe mânecile tricourilor: Danfiss. Pe asta n-o ştiu dar nu m-ar mira s-o găsesc la vreo licitaţie. Dacă mai vedeam Symetrica pe chiloţii alb-roşii închideam televizorul pentru că încurcam echipele.

Concluzii:

1. Sărăcia nu e aşa mare prin Botoşani cum ne place nouă, băcăuanilor, să ne amăgim. Să nu mai aud vreun politician care ne compară cu Botoşaniul că-i sar în cap. Ăia scot bani din Bacău şi susţin sportul din judeţul lor.

2. FCM Bacău are o gravă problemă de imagine, de vreme ce niciun patronaş nu şi-a lichit stikul de tricourile galben-albastre. Sau o fi având patronal clubului? Eu întreb nu dau cu părul. Că dacă în Bacău e nasol să sponsorizezi echipa lu’ Seke că te iei în beţe cu Stavarache, nu înţeleg de ce nu s-a găsit vreo firmă din judeţ, sau vreo companie cu patron din altă zonă politică? Cineva ar trebui să se trezească. Şi dacă iubeşte fotbalul şi echipa asta, aşa cum declară, să facă o mişcare inteligentă.

FOTO: bacausport.gsp.ro