Mihai Şlic are o problemă cu sintagma “cel/cea mai mare”. El se poate lăuda că după ce a construit cea mai mare hală de construcţii de nave din Europa Centrală şi de Est acum finalizează cel mai mare hangar din România. Mâine Luni se va monta ultimul ansamblu de grinzi, cu o greutate de 125 de tone la Aerostar. Operaţiunea va putea fi pozată şi filmată.

Mihai Şlic (SSAB) şi Grigore Filip (Aerostar) au dat o nouă dimensiune conceptului “fabricat în Bacău”. Una uriaşă. Fizic vorbind. Din colaborarea celor doi va rezulta cel mai mare hangar din România. Fără să facă parte dintr-un program guvernamental sau local două companii băcăuane, Aerostar si SSAB AG, realizează cel mai mare hangar pentru montaj şi fabricaţie de aeronave civile din România. Mâine Luni două macarale speciale vor ridica ultimul ansamblu de grinzi, cu o greutate de 125 de tone, finalizînd astfel scheletul metalic al construcţiei.

Hangarul aparține Aerostar Bacău și singurul realizat integral de o firmă românească. Obiectivul este unic în țară și a fost proiectat, produs şi montat exclusiv de compania băcăuană SSAB AG.  Hangarul are 60 de metri  lăţime, 79 de metri  lungime şi 21 de metri înălţime și este cel mai mare din România. Investiţia costă 11,1 mil. lei (2,6 mil. euro) şi este finanţată parţial prin fonduri nerambursabile.

SSAB-ul băcăuan nu este chiar la prima ispravă de acest gen. În vara lui 2010 firma controlată de Mihai Șlic a finalizat la Galaţi cea mai mare hală de construcţii de nave din Europa Centrală şi de Est.

Hala de la Galaţi