Expo militarÎn acest weekend, la Centrul de Afaceri şi Expoziţiii ”Mircea Cancicov” se va desfășura, în premieră pentru regiunea Moldovei, EXPO MILITAR.

Pasionații de puști, pistoale și alte pocnitori de ăstea vor putea vedea echipamente din dotarea forţelor Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică, Siguranţă Naţională şi din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe Române, fabricate atât de firme din industria românescă cât şi de către companii străine.

De asemenea, expoziția cuprinde și  sisteme de supraveghere video, echipamente de protecție, precum și autovehicule de intervenţie din dotarea instituţiilor sus menţionate.

Expoziția este organizată  în parteneriat Unitățile Militare din Garnizoana Bacău, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Maior Constantin Ene” al Județului Bacău și Serviciul Român de Informații.

Evenimentul are loc la Centrul de Afaceri și Expoziții „Mircea Cancicov” Bacău, la Pavilionul Expozițional numărul 1 și în zona exterioară acestuia.

Pentru a ajunge la Centrul de Afaceri și Expoziții „Mircea Cancicov”,se asigură transportul cu linia internă numărul 3, cu plecare de la  FNC, la orele 9.50, 11, 12.10, 13.20, 14.20, 15.40, 17.45 și linia externă de la Autogară spre Luizi Călugăra.

Informații suplimentare despre „Expo Militar Bacău” se pot obține pe pagina web a  Centrului de Afaceri şi Expoziţii Bacău (www.caebacau.ro) sau pe pagina evenimentului  (http://caebacau.ro/expo-militar-bacau/).

Vineri 24.10.2014

Program de vizitare: 10.00-17.00

13.00 – Deschiderea oficială a evenimentului

14.00 – Demonstrații surpriză efectuate de Inspectoratul de Poliție Județean Bacău

Sâmbătă 25.10.2014

Program de vizitare: 10.00-18.00

13.30 – Demonstrații efectuate Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău cu:

  • tehnică de intervenție – coborâre în rapel;
  • tehnică de salvare – persoane rănite aflate la înălțime;
  • tehnici de folosire a câinilor de serviciu pe timpul misiunilor;
  • tehnici de coborâre din elicopter și de recuperare a personalului.

15.00 – Terorismul de lângă noi. Oferta educațională a Academiei Naționale de Învățământ a S.R.I.

  • Vizitatorii la târgul EXPO MILITAR Bacău vor putea degusta tradiționala fasole cu ciolan

Duminică 26.10.2014

Program de vizitare: 10.00-15.00