Ziariştii se trezesc odată cu poliţiştii comunitari. Sau aşa înţeleg eu că se întâmplă. Ambele ediţii electronice de astăzi, ale ziarelor locale (Deşteptarea şi Ziarul de Bacău) deschid cu marea acţiune a poliţiştilor comunitari. Mă felicit că nu m-am uitat aseară la jurnalele televiziunilor locale. Nu vreau să ştiu ce „mega reportaje”, numai bune de premiat, cu eroii de la Poliţia locală, s-au difuzat. Să vedem ce-au făcut de au chicat în cur toţi ziariştii. Au blocat nişte roţi, ale unor maşini parcate prin centru. Probabil nu încăpeau duminica jipanele unor snobi când se duceau la vreo biserică din centru. Să fi fost în locul comunitarilor, nici nu aş fi deschis pliscul.

De ce s-au blocat roţile? Erau parcate ilegal? Dacă răspunsul este „da”, pot întreba de ce abia acum au făcut acţiunea asta. Păi, mini târgul de maşini sh din centru nu e de două zile, are tradiţie de prin 2007-2008. Dacă au încălcat legea până acum, unde au fost comunitarii? Cine le-a zis să-i lase în pace pe geambaşii de maşini? Iar dacă i-au lăsat din proprie iniţiativă, ce zic şefii lor? Dacă nu le zic nimic, le pot zice eu.

Să admitem că acţiunea de ieri e „ca la carte”, iar proprietarii de maşini cu afiş în geam sunt infractorii secolului. Păi de ce atâta mediatizare pentru că poliţiştii şi-au făcut datoria? Au găsit droguri, pe Elodia însăşi, vreun depozit de arme, vreun criminal în serie? Mai daţi-o dracului de treabă, chiar nu s-a mai întâmplat nimic de interes public?