După mult timp, Liviu Dragnea s-a simțit în largul lui, chiar fericit, jupân.

De ce ar accepta un vulpoi politic ca Liviu Dragnea să apară flancat de gorile în public, când el însuși a refuzat SPP-ul, la început de mandat, tocmai pentru a da bine la popor? El știe foarte bine care sunt consecințele pozei cu maimuțe.

Imaginea de jupân de provincie dată de bodyguarzii tatuați și bine bronzați nu mai poate fi anulată nici dacă-și va bea cafeaua, trei ani de acum înainte, cu Patapievici.

Cel mai probabil, Dragnea a cedat psihic și a vrut să beneficieze de acea protecție iluzorie conferită de pumnii tatuați și cefele late.

Probabil așa era înainte de veni în București, la Teleorman. Jupânul trebuia să fie în siguranță. Să nu-l deranjeze nimeni, cu atât mai mult ziariștii.

Pentru el compania mardeiașilor e un fel de poziția fetală (aceasta poziție o au peste 40% dintre oameni în timpul somnului. Este cel mai des întâlnită pentru ca ne duce înapoi în timp, atunci când eram în uterul matern și nu exista nicio grija și nicio problemă. Aceasta poziție este modul de a te separa de lumea exterioară, de a rămâne în lumea ta, în liniște.)