cristi manolache gritcu necula ciubotaruA fost miting ieri. Trebuia să fie ceva cool, în trend. Bucureşti – 7.000, Cluj- 6.000. La Iaşi au fost între 700 şi 1500, depinde cine a numărat. Până şi la răcnit în stradă ne bate Iaşiul de ne sar dinţii. Şi mai vrem Capitală :).

În Bacău au fost vreo 100. Maximum 150. Majoritatea oameni cu suflete frumoase, care chiar cred în cauza pentru care au ieşit în stradă.

Mirarea mea mare este că au absentat chiar numele mari ale ecologiei băcăuane:

Gabriel Griţcu, şeful de la Centrul Regional de Ecologie. Între timp a devenit domn director şi consilier judeţean. Cred că noile funcţii nu mai cadrează cu mitingeala cu ecologeala. S-o facă Suciu.

Cristi Manolache, preşedinte Partidul Ecologist Bacău. Verdele partidului e bun în campanii electorale. Oricum, nici PER n-a luat vreo poziţie oficială în povestea cu RMGC. Aşa că mai bine suntem eco la noi acasă, nu pentru judeţul Alba.

Politicienii care s-au declarat împotriva RMGC, în frunte cu Cosmin Necula şi Lucian Ciubotaru. La ăştia este foarte adevărat că pot face cât 100 de mitinguri. Pot vota contra proiectului promovat de Ponta.

Ecologiştii gratargii, ecologişti de cabinet, sau ecologişti pentru că aşa e moda, astea sunt arhietipurile de ecologişti des întâlnite în Bacău. De obicei poartă ecusoane şi dau interviuri.