pdl-bacauDupă 20 de ani de PDL, partidul lui Petre Roman a rămas fără Petre Roman. Nu-i vorbă că a rămas şi fără Băsescu, dar filialele încă îl mai ţin pe pereţi, după ce marinarul i-a zis „pa” de două ori.  I-a rămas „dragă Stolo” şi Nuţi (cât o mai sta). În urmă cu 20 de ani PD-ul era al patrulea trandafir din „stânga” românească, acum PDL-ul se vrea liderul „dreptei”.

Însă, partea proastă abia acum vine sau, mai bine spus, revine. După ce a fost partidul care a dat preşedintele României (de două ori), PDL-ul a ajuns înapoi prin 1993, ca procente în sondaje. Dacă se mai adevereşte şi vorba aia cu istoria care se repetă, pedeliştii trebuie să mai sufere ceva vreme.

Filiala băcăuană a PDL nu iese din tipare, cu unele mici diferenţe. Organizaţia lui Nistor a rămas fără Nistor. Diferenţa este că PDL Bacău n-a avut niciodată un Băsescu. Oricum, niciun fost preşedinţe de filială nu mai este acum în partid.

Odată cu instalarea noii conduceri, PDL Bacău înregistrează şi o premieră. Pentru prima oară de la înfiinţare, organizaţia are o şefă, Tudoriţa Lungu.

Ieri, noua conducere a PDL Bacău a sărbătorit la sediul partidului împreună cu liderii organizaţiilor locale. Se înţelege că a fost invitată şi presa, colegii mei au scris chiar de ieri. A fost relaxant.

Însă, nu pot să nu îmi pun măcar două întrebări răutacioase, cu tot cu răspunsurile lor, la fel de veninoase:

1. Cum ar fi fost cu presa dacă PDL era acum la guvernare? Cred că-i trimiteau pe ziarişti în excursie pe meleaguri foarte natale.

2. Unde se dădea petrecerea în condiţiile de mai sus? Cred că nu le ajungea Class-ul şi Decebalul, la câţi primari, şefi de instituţii, consilieri şi parlamentari ar fi avut de benchetuit.

Aşa că tot răul spre bine 🙂

Ştiu că nu este foarte frumos ce am scrijelit eu pe scoarţa internetului cu prilejul celor 20 de primăveri pedeliste, însă este doar o parte din adevărul pe care-l are de înfruntat acest partid.

La mulţi ani PDL!