AFIS ALADINafis CALINLa Teatrul Municipal „Bacovia” sunt programate pentru duminică, 1 februarie 2015, două spectacole care au fost jucate pe scenele mai multor festivaluri internaționale, obținând premii sau nominalizări.

– de la ora 11.00, Secţia de Animaţie vă propune spectacolul „Aladin” –  o adaptare după cunoscutul basm arab din „O mie şi una de nopți”, pusă în scenă de regizorul băcăuan Gheorghe Balint.

Spectacolul „Aladin” a obţinut în anul 2014 Premiul „Pentru complexitatea imaginii şi interpretării scenice”, la cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi „Sub căciula lui Guguţă”, organizat de Teatrul Municipal „Guguţă”, din Chişinău.

Din distribuţie fac parte actorii Tiberiu Gabor Bitere (Aladin), Adina Iftime (Jasmine), Alina Neagu (Mama), Laurenţiu Budău (Vrăjitorul, Sultanul), Marian Puiu Gheorghiu (Vizirul, Duhul lămpii), Andreea Sandu (Slujnica) şi Mihai Chihaia (Povestitorul).

Regia artistică şi scenariul sunt semnate de Gheorghe Balint. Scenografia poartă semnătura multipremiaţilor Edi şi Liliana Laşoc. Muzica: Ciprian Manta.

 

de la ora 18.00, Secţia Dramă a programat spectacolul „Călin (povestea modernă)”.

„Călin (povestea modernă)” este un proiect inedit semnat de regizorul Horia Suru, având-o în distribuţie pe actriţa Eliza Noemi Judeu, care îl va avea alături, la pian, pe fiul său Călin Theodor Curucli, elev al Colegiului Naţional de Artă „George Apostu”. 

Pentru rolul din acest spectacol, Eliza Noemi Judeu a fost nominalizată în 2014 la Premiul pentru cea mai bună actriţă, la cea de-a II-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea (FITO), organizat de Teatrul “Regina Maria” Oradea.

De asemenea, spectacolul a fost selectat şi pentru cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru “Atelier”, organizat de Teatrul “Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, cel mai vechi festival internaţional de teatru din România.

Tot în anul 2014, spectacolul „Călin (povestea modernă)” a fost jucat în secţiunea de Recitaluri extraordinare, în seara de gală a celei de-a IX-a ediţii a Festivalului Internaţional al Recitalurilor Dramatice „Gala STAR”, organizat de Teatrul Municipal „Bacovia”.

„Călin (povestea modernă)” este un spectacol inspirat din „Wunschkonzert”, de Franz Xaver Kroetz, şi din „Călin (file din poveste)”, de Mihai Eminescu.

Dramaturgia este semnată de Hannah Wolf şi Horia Suru. Scenografia poartă semnătura pictoriţei Cristrina Ciobanu. Fotografiile şi afişul sunt realizate de artistul fotograf Ioan Viorel Cojan.

Și ca să nu mă dau mai informat decât este cazul, aflați că toate datele și pozele sunt puse la dispoziție de Laura Huiban, secretar PR al Teatrului Municipal „Bacovia”