Îmi cer scuze că vă scriu carte abia astăzi, 26 ianuarie. Textul acesta trebuia scris cel puţin acum o săptămână, dar am considerat că ştiţi, şi fără să va spun eu, cum stă treaba cu deszăpezirea în oraşul vostru. Dar trebuie să mai afle şi alţii, sau măcar să vă reamintesc vouă. Recunosc că m-am hotărât să scriu după ce rămas blocat cu maşina într-o „capcană” de gheaţă, zăpadă şi apă, exact, pe strada Florilor. L-aş putea întreba de sănătate pe primarul Turcea, despre rudele sale decedate sau despre activitatea sexuală a celor în viaţă. Dar nu o fac şi nu ştiu de ce mă abţin, pentru că vreun sfert de oră l-am înjurat în stradă ca un birjar, de s-au aprins luminile la blocurile din jur şi s-au deschis geamurile. Dar pot să îl cataloghez drept mincinos. Un mare mincinos.

Cum dracu e posibil ca, după ce, pe 15 februarie, a declarat cu emfază că a rezolvat cu deszăpezirea în Buhuşi, pe 26 februarie, adică după 11 zile, pe aproape toate străzile din oraş să se circule, încă, pe un singur sens, iar adâncimea canalelor făcute de roţile maşinilor să fie de 30-50 de centimetri? Asta e deszăpezire de 100 de mii de dolari? Trebuie să luaţi în calcul şi faptul că datorită regimului termic din ultima săptămână grosimea stratului de zăpadă s-a diminuat natural.

Sper, din tot sufletul meu, să nu-l mai votaţi în iunie. Ar fi o dovadă că vă pasă de oraşul vostru şi de banii voştri.

Să mai zic ceva şi despre idiotul care a scris materialul care-l ridică în slăvi pe Turcea? Nu zic, poate mă dă şi pe mine în judecată sau se dă la mine şi eu sunt gingaş. Dar îi pot transmite personal ce-au zis buhuşenii despre el. Textul a fost publicat în Deşteptarea. Citiţi şi vă minunaţi.  Partea proastă e că mai sunt nişte pupincurişti de-ai lui Turcea, care l-au preluat, cu mare emfază, ca pe o mare victorie a geniului cu restaurant pe drumul Runcului. Apropo, ar fi bine să ştiţi că drumul spre mănăstirea Ciolpani a fost deszăpezit de o firmă privată (pe cheltuiala proprie) şi nu de utilajele plătite de Primărie.

Am câteva poze făcute de un buhuşean pe 19 ianuarie, care mi-au parvenit pe pe e-mail. Îmi cer scuze că nu le-am publicat încă de atunci. Toate au în comun faptul că se poate circula într-un singur sens. Atât a deszăpezit Turcea, cât să treacă o maşină.