DNAPatronii de la Nova casa și MUV au fost trimiși în judecată, sub control judiciar, de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău.

Codrin Anghel (administrator Nova casa SRL) și Vasile Munteanu (administrator MUV SRL) sunt acuzați de ”infracțiunea de cumpărare de influență”. Cei doi au încercat, la începutul anului 2011, să dea mită 1.000.000 de euro pentru a câștiga ”o lucrare”.

Anghel este celebru din mandatul de viceprimar al lui Neculai Onica. Se spune că nu scăpa nicio renovare de școală, de toaletă, tăieri de moț și instalări de windows, adică tot ce mișca prin municipiul reședință de județ și se plătea cu bani de la Primărie.

Tot el este cel care a pus termopanele la clădirile Buena Vista, și 30 Avenue Business Center.

Ciudat este că odată cu finalul mandatului lui Onica s-a terminat și performanța și profitul la Nova Casa, firma având grave probleme financiare acum.

Munteanu este și el cunoscut drept patronul care a încercat să-și vândă afacerea, de două ori, prin anunțuri la mica publicitate.

În condițiile astea milionul promis drept mită pare desprins din filme.

În rechizitoriul se arată că:

În zilele de 14 și 16 mai 2011, inculpatul Anghel Codrin, cu ajutorul lui Munteanu Vasile, i-a promis unui martor denunțător, funcționar public din cadrul Primăriei municipiului Bacău, suma de 1.000.000 euro pentru ca acesta să-și exercite influența asupra membrilor comisiei de evaluare a ofertelor privind atribuirea unui contract de achiziție publică de lucrări „Construire Bază Sportivă – Sală Polivalentă a Sporturilor Municipiul Bacău”.
De asemenea, martorul denunțător trebuia să-i determine pe membrii comisiei să desemneze câștigătoare oferta formulată de către o asociere de firme și în consecință contractul de lucrări să-i fie atribuit acesteia.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău, cu propunere de a se menține măsurile preventive luate în cauză.