Supărare mare în zona de interese de la CET. Cadoul Guvernului de 152 de miliarde a dispărut. Impresia că se vor lăfăi în bani a fost brusc înlocuită de perspectiva austerităţii. Practic, Ministerul Administraţiei a alocat suma pentru CET Bacău, iar Ministerul de Finanţe i-a luat înapoi pentru a acoperi găurile (datoriile) făcute de administraţia societăţii la care Consiliul Local e acţionar ajoritar. „Nu-i corect”, a apucat să zică Ilie Bârzu în şedinţa CL de ieri. Faptul era consumat.

De aici pot începe speculaţiile: dacă se concretizau discuţiile dintre Stavarache şi UNPR poate nu s-ar fi întâmplat una ca asta; poate e o „ştangă” pusă de adversarii politici din PDL, care, culmea, cunosc în amănunt cum se învârtea roata în zonă; etc.  Cert este că finanţiştii i-au lăsat fără porc de Ignat. Dar nu-i nicio problemă, se mai găseşte câte ceva pe la bugetul local.

„Nu încercaţi niciun fel de speculaţii pentru că nu s-a întâmplat nimic altceva decât aplicarea legii. Ştiu că se obişnuia altceva până acum. Se mai alimentau conturile firmelor care fac intervenţii, însă s-a terminat. Banii aveau o destinaţie foarte bine definită de Hotărârea de Guvern prin care s-au alocat”, mi-a declarat senatorul Gabriel Berca, preşedintele PDL Bacău.