Doina Melinte a plecat la PSD. Anunţul a fost făcut de Viorel Hrebenciuc în Gazeta Sporturilor de astăzi. Membru al Partidului Democrat din 1992. Doina Melinte, preşedinta ANST, şi-a negociat în week-end trecerea în tabăra social-democrată. Căderea Guvernului Ungureanu a determinat-o pe Doina Melinte, preşedinta Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, să ia decizia de a demisiona din PDL (unde este membră din 1992) şi să se înscrie în PSD. Hrebenciuc se laudă că fosta campioană olimpică şi mondială l-a căutat în week-end. Deputatul i-a răspuns că este o onoare să o aibă alături de el în partid şi că-i aşteaptă adeziunea.

Melinte a avut întotdeauna o relaţie bună cu PSD. Ea a condus, timp de 16 ani, DJTS Bacău, inclusive în timpul guvernării Năstase. În iulie 2009 a fost numită secretar de stat în MTS, apoi şef al ANST.

Dacă pot să fac o glumă (şi iată că pot) Melinte a anticipat, încă de acum 4 ani, această mişcare. În 2008 la lansarea candidaturii la Camera Deputaţilor din partea PDL, la mitingul din parcarea Sstadionului Municipal, Doina Melinte s-a emoţionat aşa de tare încât i-a îndemnat pe băcăuani să voteze cu PSD-ul.