România crapă la toate încheieturile sub presiunea pomenilor electorale și mai ales a incompetenței Guvernului.

Nu mi-am propus să fac vreo analiză economică, dar dacă enumăr câteva „balanțe” aflate în deficit net se creează rapid o imagine destul de întunecată, poate mai întunecată decât raportul Băncii Mondiale (bun și Monetare pentru unii).

PSD e la guvernare de mai bine de 6 ani. Episodul Cioloș n-a avut decât efectul frunzei de patlagină pe genunchiul julit.

În condițiile astea nimeni nu mai vrea cu adevărat să intre la guvernare doar pentru doi ani și cu un Parlament roșu în coastă.

Asta este cauza eșuării moțiunii de cenzură de vară depuse de PNL și USR. De fapt nimeni n-a vrut. Nu că ar fi putut, însă parlamentarii celor două partide n-au fost preocupați decât de a puncta la imagine.

Până și Iohannis, liderul real al Opoziției, parcă s-a dezis de acțiune. El a stat în vârful dealului și a privit.

Știe că urmează doi ani de dat cu ghioaga în PSD. Aproape sigur.

Orice încercare de scoatere a PSD din Palatul Victoria înainte de sfârșitul lui 2020 va fi sortită eșecului sau se va transforma rapid într-un dezastru electoral.

La aceasta își vor aduce aportul și activiștii partidului care se vor agăța cu ghearele și dinții să rămână la putere pentru că înțeleg foarte bine că fără funcții și butoane nu au cum să hrănească poporul PSD. Așa că-și vor pune spinările la bătaie, dar nu vor ceda o centimă. #rezist 🙂