Nu am să scriu mult pe tema asta şi nici n-am să pun vreo poză pentru că şi voi vă uitaţi pe geam şi vedeţi ce şi cum stă treaba. Majoritatea chiar mergeţi pe stradă (sau pe trotuare :)). Nu trebuie să citiţi în ziare,sau să vedeţi la televizor cum e în Bacău, cu atât mai puţin pe vreun blog ca ăsta. Câteva observaţii am să fac totuşi, că nu mai pot răbda abureala şi impostura.

1. Nu ştiu cine dracu le-a băgat în cap ăstora de la Primărie că atunci când ninge nu se intervine. Aşa au scăpat oraşul din mână.
2. Noaptea nu se mai deszăpezeşte nici măcar centrul. Au fost trei nopţi legate. Mioriţei, Băncii sunt varză şi acum după atâtea zile.
3. Giratoriile de la statuia lui Ştefan cel mare şi RMB sunt varză.
4. Dâmburile de gheaţă care s-au format în zona gurilor de canal să le ia în dinţi responsabilii cu deszăpezirea. Şoferii ştiu de ce.
5. Dacă vor organiza cursuri de matematică, Luchian, Tomescu, Marcu sau care dracu mai dau declaraţii pe la Primărie, mă înscriu şi eu. Cred că am învăţat să număr şi să adun greşit. Ieri am auzit o declaraţie a domnului vice care îmi spunea (mie, ca băcăuan) că în oraş, la prânz, acţionau 80 de utilaje (e declaraţia de la sfârşitul şedinţei de Consiliu Local. Exact aia e perioada în care m-am tras cu maşina vreo 3 ore, plus două dimineaţa (cel mai mult în căutarea locurilor de parcare). Dacă m-am întâlnit cu 4-5 utilaje e bine. Or fi fost prin alte părţi. Nu mai vorbesc de cifrele din comunicate.
6. Dacă tot se doreşte o deszăpezire low-cost, nu înţeleg de ce se insistă cu cifre mari prin comunicate. Nu e nimeni fraier să nu se prindă. Ar fi o problemă dacă s-ar şi face deconturile după declaraţiile oficialităţilor.
7. Dacă tot au cumpărat de la Victor Roman sare de 100 de mii de euro, de ce dracu n-o împrăştie nimeni? Întreb asta că unul din utilajele (cele 4-5), pe care le-am întâlnit ieri, avea lamă în faţă şi dispozitiv de împrăştiat antiderapant în spate. Se învârtea în gol. Sau or fi cumpărat drobi de sare, de ăia care se pun în iesle la vaci?
8. Dacă există persoane interesate pot publica traseul aventurii mele de ieri prin centrul municipiului.