Un nene de la sindicatul apei chioare din Bacău a scăpat porumbelul. Pe scurt a zis cam așa: „noi sindicatul l-am ajutat să iasă primar, acum să ne dea”. Asta s-a petrecut vineri.

Răspunsul a venit ieri chiar de la primarul Necula: „le dăm”.

Și ca să nu zică restul băcăuanilor nimic, că și așa la CRAB se iau salarii mai mari ca la Aerostar, primarul a făcut-o puțin pe haiducul: juchim de la „ștăbăraie” și dăm la cei de la șaibă. Adică, luăm de la bogați și dăm la săraci. Știu, sună comunist rău. Cuvântul ștab era extrem de folosit pe vremea aia. Ștabii erau urâți, bârfiți, disprețuiți de muncitori. Pentru nostalgici, ștabii sunt vinovați de tot ce se întâmplă rău.

Dacă nu știați, la CRAB sunt vreo 700 de angajați, din care 400 activează doar în municipiul Bacău. Cu ce dracu se ocupă batalionul ăsta de salariați e subiect de anchetă grea. Mai întâi trebuie să-i identificăm.

N-am zis, scandalul a pornit de la o informare a directorului CRAB către angajați, în care li se spunea că le scade salariul cu 16%. Așa zic sindicaliștii.

Primarul a contrazis hârtia și a zis că nici nu se pune problema pentru angajații cu studii medii, dar „ștăbăraia” să se aștepte la ce-i mai rău.

La categoria ștăbăraie a intrat și fostul director Găină dar și Gabriel Lupu care refuză să-și de demisia din Consiliul de Administrație, chiar dacă iau bani puțini. N-am înțeles rolul lor aici, dar nici nu ne-a zis nimeni, că ei nici nu dau salarii și nici nu le taie.

Ăsta-i registrul politic al conflictului declanșat, zic eu artificial, între sindicatul apei chioare și băcăuani.

De ce am eu impresia că se încearcă o eliberare de posturi pentru specialiștii de la partid?

Despre performanțe economice, manager cu examen, ore suplimentare vă zic mai târziu.