Posturile centrale de televiziune au anunţat în această dimineaţă că fostul boxer Daniel Dăncuţă a fost ridicat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală. DIICOT a făcut 12 percheziţii domiciliare, pe raza municipiilor Bucureşti, Bacău şi Câmpulung, în vederea destructurării a două grupuri infracţional organizate. Potrivit procurorilor, anul trecut Dăncuţă, Florinel Patrichi şi Gabriel Prisecaru au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi alte persoane, în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale din fabricarea şi comercializarea de dispozitive de fraudare a mijloacelor de plată electronice. Fostul boxer era un fel de furnizor. De la el erau achiziţionate componentele pentru fabricarea de echipamente de fraudare a mijloacelor de plată electronice.

Procurorii DIICOT au cooperat în această cauză cu autorităţile judiciare din Italia, Suedia, Slovenia şi Olanda. Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO), suportul tehnic şi informativ fiind asigurat de către DOS.

Dacă ar fi ştiut ce-l aşteaptă acasă, probabil că dăncuţă ar fi rămas în California, acolo unde a fost săptămâna trecută pentru a-l ajuta pe Ronald Gavril, care a participat la primul său meci de box la profesionişti (câştigat prin KO în repriza a 3-a).