avionFiscul băcăuan încearcă să vândă, pentru a șasea oară, avionul abandonat la Aerostar, de un milionar indian.

De acestă data, soluția este tranzacția pe Bursa Română de Mărfuri. Până acum Fiscul organizase 5 licitații, toate încheiate cu eșec, deși prețul tot coborâse.

Din câte îmi amintesc, la început se cerea 13 milioane de lei, ajungându-se la vreo 3 milioane de lei. Și tot nu s-a prezentat nimeni.

Pe 27 martie va avea loc la sediul din Piatra Neamț al Terminalului BRM o ”licitație cu strigare competitivă”. Prețul de pornire este 400.000 de dolari.

Avionul civil ”tip BAE AVRO RJ 70, nr.VT- MDN,S/N E 1252, din India, an fabricatie 1996”, are 70 de locuri și o masa de 42,2 tone. A  ajuns în proprietatea statului român după ce compania MDRL Airline l-a adus la Aerostar pentru lucrări de mentenanță și l-a abandonat aici, se pare că din cauza costurilor.

Dacă le reușește, ar fi al doilea aparat de zbor ”măritat” de finanțiștii băcăuani.

Numai că de primul au scăpat mai ușor. Este vorba de o aeronavă Boeing 737-200 din Nigeria, de asemenea, abandonată în curtea Aerostar. Avionul respectiv scos la licitaţie a fost vândut la al doilea termen, preţul încasat fiind de 80.000 de euro. Cumpărătorul îl achiziţionase pentru a-l transforma în restaurant.