Omul de afaceri Nelu Iordache investeşte 100 de milioane de euro şi vrea să atragă încă pe atât pentru construcţia unui aeroport în Adunaţii Copăceni, cu o capacitate de două milioane de pasageri pe an, am aflat din Adevărul. Infra Group, compania care va construi aeroportul este deţinută de Romstrade (75%) şi de Blue Air (25%), ambele controlate de Nelu Iordache, cunoscut ca fiind unul dintre „regii asfaltului”. El este acelaşi om de afaceri care stă în spatele BluAero, compania care a câştigat concesiunea Aeroportului Internaţional “George Enescu”.

Este cel puţin ciudat cum investiţiile asumate prin contractual cu CJ Bacău au rămas rău în urmă, iar omul de afaceri deschide un nou front de investiţii în judeţul Giurgiu. Investiţia de la Adunaţii Copăceni se ridică la 230 de milioane de euro, Iordache băgând 100 de milioane, restul banilor urmează să fie aduşi din alte surse.

Spre comparaţie, investiţia din Bacău este estimate la 45 de milioane de euro în vreo 34 de ani. Din această sumă 25 de milioane urmează să fie investiţi anul acesta.