Alianţa dintre PDL şi PNL pentru bugetul judeţului începe să iasă la suprafaţă. Astăzi, Gabriel Berca, preşedintele PDL a recunoscut că a discutat cu Romeo Stavarache, preşedintele PNL această variantă de lucru. „20 este mai mare decât 17”, a calculat senatorul raportul de forţe din Consiliul Judeţean. Eu am mai scris despre asta încă din decembrie, materialul este aici.

Surse din cele două partide insistau că Stavarache şi Berca s-au mai întâlnit de atunci, iar tema de discuţie a fost tot bugetul judeţului. Aşa că am pus mâna pe telefon şi am sunat. „Sper ca înţelegerea să funcţioneze. De fapt, nu există niciun motiv să nu fie aşa. Mai ales pentru că este o înţelegere pentru o justă repartizare a bugetului, nu pentru favorizarea unora sau altora. Să nu se mai întâmple anomaliile de anul trecut. Iar primarul municipiului a înţeles perfect acest lucru,” a explicat Berca.

Într-o discuţie de la sfârşitul anului trecut, Dragoş Benea preşedintele Consiliului Judeţean era convins de funcţionarea USL inclusiv la votarea bugetului pe 2012.

Despre negocierile „om la om”, adică despre consilierii „vulnerabilităţi” într-un material viitor.