Că Moineștiul e în plină campanie electorală mi-am închipuit. Astăzi, am văzut și poze la Florin Popescu.

Ce mi s-a părut amuzant a fost sloganul sub care candidează actualul viceprimar, tutelat de fostul primar, ajuns senator și ministru: „Am început, continuăm împreună pentru Moinești Băi”.

Cum or fi început împreună, unul la PC și celălalt la PC nu prea știu, cum or continua împreună unul la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul și altul în Primărie iar nu-mi dau foarte bine seama.

Însă, denumirea de la final face toți banii: Moinești Băi 🙂

M-am uitat de două ori. Mi-am întrebat colegii de birou dacă au auzit de Moinești Băi. S-au uitat invers la mine și mi-au verificat cana de cafea să nu fi picurat ceva tărie rămasă de la Paște.

Într-un oraș în care nimeni, dar nimeni, nu lucrează în industria turismului sau în vreo chestie balneară (băliile de acasă nu se pun), candidatul ALDE are un slogan cu „băi”.

E ca și cum buhușenilor le-ai spune că sunt locuitori ai unui viitor oraș universitar. Unii s-ar putea să te creadă. (Acolo viețuiesc deja unele somități locale, care se plimbă cu câte-o carte de Sandra Braun în mână, convinse de intelectualitatea lor, deși au ajuns la pagina 167 în două luni).

Sper că în echipa de PR de la ALDE să nu fie vreun amic de-al meu, că mi se restrânge drastic cercul de prieteni.