IMG_3555Am rămas în urmă cu ştirile. Dar, promit să-mi revin.

Probabil aţi aflat, deja, că Tudoriţa Lungu şi-a terminat interimatul la şefia PDL Bacău. A început mandatul „de drept”. Era oarecum previzibil. Imprevizibil a fost scorul obţinut de contracandidatul Petrică Mihăilă.

Deşi i-a dat ceva emoţii Tudoriţei Lungu , Mihăilă n-a reuşit să obţină nici funcţia de prim-vicepreşedinte.

Una din cele două funcţii de prim-vicepreşedinte a fost ocupată de preşedintele municipalei Bacău Andrei Paraschivescu, iar a doua a rămas vacantă. Pentru ea s-au luptat Petrica Mihaila, Cosmin Curelea şi fostul „popular” Alin Popa. Nici unul nu a putut fi validat, intrucât nu au reuşit să obţină cvorumul necesar.

Tudorița Lungu a strâns 299 de voturi, iar Mihăilă a primit 151 de voturi.

Secretar general este Adrian Iordache, iar secretari generali adjuncţi: Adrian Măgirescu și Leonida Popescu.

Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Bacău:

vicepreședinți: Silviu Bondor, Sorin Șova, Mihai Lupu, Gabriela Fotache, Ştefan Martin, Floarea Ivanof, Victor Diaconu, Georgel Merlușcă, Maria Eşanu şi Eugen Ochenatu;

secretari executivi: Traian Spătaru, Florian Constantin, Laurenţiu Popa, Nelu Iosub, Dorel Tifrea şi Gheorghe Ene.

După cum arată noua conducere a PDL Bacău, se pare că în sediul de pe Alecsandri s-a fumat pipa păcii între şefii de clanuri, triburi şi alte aripioare constituite în funcţie de valul pe care au venit în partid, zona de provenienţă, vârstă şi interese de afaceri.

Funcţia de prim-vicepreşedinte, rămasă neocupată duminică, este un fel de „cuiul lui Pepelea” pentru contestatarii noii conduceri.

De câte ori va dori cineva să intervină, să impună pe cineva de la centru, să facă tot felul de presiuni, funcţia neocupată va constitui un real motiv de a intra în casa Tudoriţei Lungu fără să bată la uşă, pe motiv că vine la cuiul său.