posterÎn weekend ne uităm la motoare puternice și la mortocicliști țăcăniți (a se citi pasionați). Ei vor ara cu talent dealurile din jurul Bacăului într-o competiție numită Campionat European Enduro, etapa a II-a.

Cu siguranță va fi spectacol. Prietenii de la cafeaua de dimineață mi-au povestit că se muncește în draci la amenajarea traseului, care va fi de mare efect. Zic ei.

Dacă va ploua va fi criminal. Zic eu.

Organizatori sunt cei de la Clubul sportiv X-Cape. Dintr-un email de la ei am aflat traseele (harta) precum și următoarele date (program):

hartaRomania este gazda celei de a doua etape din cele patru organizate in Spania, Italia si Ungaria (finala). La eveniment sunt asteptati aproximativ 100 de sportivi din tarile europene, stafful tehnic, fani, presa si producatori/comercianti din industria de profil. Clasele participante sunt sub 20 de ani, E1/E2/E3 Juniori si Seniori, Veterani si Femei.

Vineri, 30 mai, sunt programate inscrierea concurentilor, verficarea tehnica a motocicletelor, recunoasterea traseului dar si antrenamente libere.

Sambata, 31 mai la ora 9.00 concurentii vor lua startul urmand sa parcurga de trei ori un traseu de 60 km lungime ce contine trei probe speciale cronometrate: Cross, Extrem si Enduro Test. Durata medie de parcurgere a unui tur nu depaseste 2.5 ore

Duminica, 1 iunie concurentii vor lua startul la aceeasi ora, in schimb vor parcurge doar doua ture de traseu.

Festivitatea de premiere se va desfasura in aceeasi locatie la ora 16.00.