2013-11-05 13.24.13Update: comunicatul Poliţiei

Un boschetar cu două grenade la purtător, pe lângă „clădirea albastră”, a pus pe jar toţi purtătorii de uniformă din Bacău.

Ştirea este reală şi de ultimă oră. Omul plimba grenadele (două sau mai multe) cam prin zona zero a municipiului.

Norocul meu că nu-s la birou :). Dar, mai mult ca sigur, nu mă cauta pe mine.

După ultimele decizii ale Guvernului Ponta, omul cred că era în cautarea sediului unuia din partidele de guvernământ (dacă îmi este permis să fac glume cu subiectul în cauză). Nici Primăria nu era departe, dar parcă mai aproape era PSD-ul. 🙂

Comunicatul de la Poliţie care lămureşte ce-a fost:

Inspectoratul de Poliție Județean Bacău a fost sesizat la data de 05 noiembrie a.c., la ora 12.35, prin 112, despre faptul că în zona Cascada din Municipiul Bacău se află un bărbat care are asupra sa două obiecte ce par a fi corpuri de grenadă.

La fața locului s-a deplasat în cel mai scurt timp un echipaj de poliție, care a identificat bărbatul respectiv, un cetățean de 44 de ani, din Bacău, din categoria persoanelor fără adăpost, care a declarat că a găsit cele două obiecte. 

S-a luat măsura izolării zonei în cauză pentru a asigura intervenția echipelor specializate și protejarea populației.

Din primele verificări a rezultat că obiectele respective nu fac parte din categoria elementelor folosite în conflictele militare, nu sunt letale și nu conțin materii explozive.

Bărbatul în cauză a fost condus la sediul Poliției Municipiului Bacău în vederea audierii.

2013-11-05 13.24.30 2013-11-05 13.24.00