betivSărăcimea localităţilor băcăuane îşi întăreşte rândurile decimate pe vremea lui Boc. La Podu Turcului şi Glăvăneşti numărul beneficiarilor de venit minim garantat a crescut într-un an cu 400%.

Scurt istoric (background 🙂 ): Ăla micu’ s-a trezit rău într-o dimineaţă  şi s-a apucat de tăiat tocmai la venitul minim garantat, celebrul 416. Nu-i vorbă, alte dăţi ăsta a mai tăiat pe la pensii, salarii şi alte bugete, însă de data asta a avut dreptate. Mare dreptate chiar.

Beţivii şi leneşii satelor s-au trezit că le-a căzut brusc bursa. Nu se mai puteau alinta pe la porţile ţăranilor gospodari, că ziua de lucru face 12 euro plus ţigări, o cafeluţă şi nepărat rachiu şi vin, că-i soarele arzător.

O să vă miraţi, dar cei mai nemulţumiţi n-au fost ei, că de băutură şi ţigări se găseşte întodeauna, ci  primarii. S-au trezit peste noapte că în loc să-şi plătească votanţii din bani publici, cum era tradiţia, au fost nevoiţi să bage adânc mâna în buzunare (ale lor sau ale sponsorilor de partid).

Aşa că, după schimbarea regimului de tristă amintire, unii primari mai curajoşi (sub stindardul USL) au purces la îndreptarea nedreptăţilor făcute pe vremea lui Scurtu Vodă.

Am aflat, pe surse, că de exemplu la Podu Turcului pe vremea lui Boc erau înregistraţi 87 de beneficiari ai venitului minim garantat, iar astăzi sunt nu mai puţin de 380. Aceleaşi surse zic că şi la Glăvăneşti creşterea este de la 54 la 200.

Mă gândesc că s-o fi greşit cumva, este prea mare diferenţa. Poate-i controlează cineva şi-i mai pune să şi plătească, că eu m-am săturat să susţin producţia şi comerţul de spirtoase „Adio, mamă!” sau „Ultimul drum”.