PSDIeri, seară deputatul Cosmin Necula a fost investit „în unanimitate”, pentru a doua oară, președinte al organizației municipale a PSD Bacău.

A ieșit cum am zis înainte. A venit și Nicu Bănicioiu, pe la jumătatea adunării.

Am remarcat doar câteva chestiuni, să le zicem de culoare.

Cea mai importantă ar fi că deputatul Necula a fost „uns”, de președintele Benea, drept candidatul PSD la fotoliul de primar al municipiului. Șeful de la Județ a mai zis că „PSD e în poziția de a juca finala, chiar dacă acum câțiva ani eram în afara podiumului.”

Deci, Cosmin Necula este, oficial, președinte-candidat (un fel de antrenor-jucător, președinte-director general).

O altă chestiune ar fi discursurile extrem de violente la adresa lui Romeo Stavarache și a PNL, comparativ cu cele de acum doi ani, să zicem.

În particular, aș putea remarca grija deosebită a președintelui Dragoș Benea față de strada Mioriței. Ar putea încerca rezolvarea problemei pe linie de partid. Zic și eu :), nu dau cu parul.

În rest a fost o „conferință de alegeri” în care nimeni nu s-a supărat. Nici Dragoș Benea sau Sorin Brașoveanu, că n-au fost prezentați, conform protocolului, deși erau cei mai mari în grad. Nici alți lideri de prin sală, de care candidatul și-a amintit abia spre final. Nici George Bogatu, uitat undeva prin fundul sălii și nominalizat de președintele Benea, la categoria „așa nu”.

În rest, nicio surpriză.