Câinii vagabonzi, corupţia din Primărie şi asfaltarea străzilor sunt principalele motive de nemulţumire a băcăuanilor în privinţa administraţiei locale. Crearea de locuri de joacă pentru copii şi amenajarea pieţelor sunt printre ultimele lucruri pe care le-ar vrea rezolvate băcăuanii. Asta înseamnă că prioretizarea investiţiilor din bugetele din 2011 şi 2012 s-au făcut neţinând cont de agenda populaţiei. Informaţiile sunt extrase dintr-un studiu sociologic întocmit de CURS, la cererea unui partid politic, în perioada 7-23 februarie.

Dacă luăm în calcul perioada de sondare prima concluzie ar fi că băcăuanii ştiu foarte bine care le sunt problemele. Nicăieri nu se vorbeşte despre principala problemă de sezon: deszăpezirea. În schimb 12% dintre locuitorii municipiului reclamă „corupţia din administraţia locală”. Subiect neglijat inclusiv de presă.

Vestea nu este tocmai încurajatoare pentru administraţia Stavarache. Până la acest moment imaginea primarului nu prea putea fi atacată din acest punct de vedere. Câteva scandaluri publice cu acest subiect, fără vreun dosar de răsunet, îi conservau acestuia o anumită poză. Mai mult, el îşi construise o imagine de luptător împotriva celor „care au furat Bacăul”, era un fel de procuror anti Sechelariu (cel care întruchipa răul).

El a reuşit să aibă această percepţie după ce acum ceva vreme s-a folosit de o lege a lui Boc şi a făcut „curat” în instituţie. Se pare că i-a păstrat pe corupţi.

Puţin mai târziu voi scrie despre care sunt în percepţia băcăuanilor realizările primarului Romeo Stavarache în ultimii 4 ani.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!