Viorica Dăncilă şi Corina Creţu au avut de susținut o conferinţă de presă comună, însă la un moment dat comisarul european s-a ridicat şi a plecat.

„De mine mai aveţi nevoie?”, i-a întrebat, vizibil deranjată, Corina Creţu pe jurnaliştii care îi adresau întrebări premierului.

A suportat cu stoicism să nu fie întrebată nimic vreun sfert de oră.

Însă, după ce Viorica i-a îndemnat pe ziariști să „facă un exercițiu de imagine”, Corina Crețu s-a ridicat și a părăsit conferința de presă, lăsând-o baltă de Viorica în calitatea ei de premier, pentru care se afla acolo.

Pentru toată lumea „europarlamentar” și „premier” sunt demnități sau pur și simplu funcții, pentru Dăncilă sunt „calități”.

“Cum suport? Nu este uşor. Faceţi un exerciţiu de imagine si vă puneti un pic în locul meu şi vezi atâtea jigniri, atâta ură şi atâtea lucruri urâte. Dar ce să fac, să fac un pas înapoi? Am o responsabilitate faţă de România şi faţă de români.”

La intervenţia jurnalistului, care a spus că poate există un sâmbure de adevăr în criticile care i se aduc, Dăncilă a răspuns:

“Ce sâmbure de adevăr să existe când prim-ministrul României este acuzat de înaltă trădare?. Am fost nouă ani europarlamentar, mi-am slujit ţara în acestă calitate şi îmi voi sluji tara şi în calitatea de premier”.