Astăzi, deputatul Ionel Palăr a avut o inițiativă lăudabilă (și nu m-a durut tastatura să scriu propoziția 🙂 ). Nici nu știu dacă a fost a lui, eu i-am atribuit-o pentru că el e președintele PNL Bacău.

A vrut să marcheze altfel cei 142 de ani de la înființarea partidului pe care-l reprezintă. Altfel e doar un fel de a spune. Adică nu prin vreun simpozion într-o sală de muzeu sau de la partid.

Câțiva lideri liberali, consilieri locali și județeni au ieșit în public, aproape că au ieșit în stradă. Au fost și au depus o coroană de flori la bustul lui Mircea Cancicov de la intrarea în parcul ce poartă numele marelui liberal.

Invitați au fost profesorul Ion Ciută și Vilică Munteanu, fostul director de la Arhivele Statului Bacău.

Dincolo de evocările de rigoare, ce-i doi invitați nu i-au menajat pe Palăr&co.

Li s-a amintit că nicio arteră băcăuană nu poartă numele vreunui ilustru înaintaș a actualilor liberali, chiar dacă Bacăul a avut 12 ani consecutiv primar liberal și majoritate confortabilă în legislativul local.

De exemplu, fosta Dr. Aroneanu, actuala Alexandru cel Bun s-ar fi putut numi General Lecca, cum a mai fost în perioada interbelică.

Nici cu numele de Leon Sakellary nu i-ar fi rușine vreunei ulițe băcăuane. Zic eu, că ce am scris mai sus a zis Vilică Munteanu.

Iar la cum arată soclul pe care stă bustul lui Cancicov, sau la ce scrie pe casa fostului fruntaș liberal, eu mai că nu i-aș trece la lecția de istorie.

Totuși, inițiativa de astăzi rămâne lăudabilă, mai ales că nu țin minte una la fel în ultimii 10 ani să zicem.

Filmarea e de pe contul deputatului băcăuan.