Băcăuanii „strălucitori” vor fi întrebaţi de unde au banii. Nu toţi, ci doar ăia pe care baza de date a Fiscului îi dă că au diferenţe majore între veniturile declarate şi luxul afişat (vile, limuzine etc.). Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a înfiinţat structuri de verificări fiscale, cu atribuţii de control al veniturilor persoanelor fizice, la nivelul Direcţiilor Generale ale Finanţelor Publice Judeţene informează agenţiile de presă. În judeţul Bacău, DGFP analizează oportunitatea înfiinţării unui Birou cu cinci angajaţi şi un şef serviciu, care să îndeplinească atribuţiile structurii propuse de ANAF.

Adrian Anghel, purtătorul de cuvânt al instituţiei susţine că inspectorii care vor lucre aici vor fi tot din interiorul DGFP şi nu se vor face angajări suplimentare.

Aceştia vor analiza diferenţele semnificative dintre veniturile declarate la Fisc de unii băcăuani şi valoarea bunurilor aflate în proprietatea acestora. Analiza se va face din punct de vedere fiscal.

Cel puţin în primă fază evaluarea iniţială va fi făcută informatic, la nivel central, iar Biroul din Bacău va primi numele persoanelor care trebuie verificate. Se aşteaptă un prim lot de 200.