SONY DSC”Guvernatorul Moldovei” a fost astăzi mazilit.

Constantin Apostol și-a pierdut funcția de director general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est (ADR-NE) prin decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Bacău în dosarul ”Inter-Print”.

”În baza art.67 alin.1 Cod penal, cu art.55 lit.a Cod penal şi art.12 alin.1 din Legea nr.187/2012, aplică inculpatului APOSTOL CONSTANTIN şi pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. g Cod penal, respectiv dreptul de a exercita funcţia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respectiv, aceea de director general al Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord – Est.

În temeiul art.65 alin.1 Cod penal, cu art.54 Cod penal şi art.12 alin.1 din Legea nr.187/2012, aplică inculpatului APOSTOL CONSTANTIN şi pedeapsa accesorie a interzicerii exerciţiului drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit.g Cod penal, respectiv, dreptul de a exercita funcţia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, aceea de director general al Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord – Est.”

Mai mult, Apostol a fost trimis la munca de jos, fiind obligat să ”presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Consiliului Judeţean Bacău -S.C. PARC INDUSTRIAL HIT S.R.L. Bacău, sau Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bacău.”

În schimb, a scăpat de pușcărie. Instanța a decis ca ”în temeiul art.91 alin.1 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei aplicate sub supraveghere.

În baza art.92 Cod penal, fixează un termen de încercare de 3 (trei) ani, termen care curge de la data pronunţării prezentei decizii.

În baza art.93 alin.1 Cod penal, impune ca inculpatul, pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de probaţiune Bacău, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă şi;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.