Începând de astăzi, Consiliul Județean Bacău are din nou 36 de consilieri, după ce, în decembrie trei aleși PSD au plecat în Parlamentul României.

Astfel, în locul Teodorei Șotcan, a lui Ionel Floroiu și a lui Claudiu Ilișanu și au depus jurământul Roxana Elena Hîrțescu, Gheorghe Bejan, Vasile Cautiș.

Ultimii doi sunt obișnuiți ai instituției, Bejan și Cautiș mai având în portofoliu cel puțin câte un mandat de consilier.

Formula va fi completă abia după ce-și vor alege și cel de al doilea vicepreședinte, în locul lui Ionel Floroiu. Cel mai probabil asta se va întâmpla la ședința din martie.

La fel de probabil este că funcția va fi ocupată de pesedista Carmen Dima, deși se aud ceva pretenții și din zona PSRo. Sursele mele spun că ar exista deja o înțelegere PSD-PSRo la nivel de CJ, însă nu realizez care pot fi consecințele, în condițiile în care alianța cu ALDE funcționează fără sincope.

Ceva ceva se întâmplă pe acolo, de vreme ce astăzi nu s-a trecut pe ordinea de zi alegerea vicepreședintelui, deși PSD nu mai ave nicio problemă la numărătoare.