Consiliul Județean Bacău vrea să renoveze din bani publici sediul PSD. Este vorba despre clădirea din spatele palatului administrativ, denumită în acte „anexă”. Astăzi, consilierii județeni au votat în unanimitate un proiect de hotărâre prin care imobilul în cauză va trece din administrarea Prefecturii în cea a CJ, asta dacă va vrea și Guvernul (n-am nicio îndoială că va vrea :)), pentru a fi renovat.

„În prezent clădirea anexă a palatului administrativ se află într-o stare avansată de degradare, necesitând urgent declarații. (…) președintele Consiliului Județean (…) va fi în măsură să răspundă prin direcțiile de specialitate de repararea, consolidarea și conservarea acestui imobil.”

În clădirea în cauză a funcționat ani de zile județeana și municipala PSD Bacău. Aici au avut cabinetele parlamentare Viorel Hrebenciuc sau Cătălin Mardare. Apoi acolo a rămas doar municipala. Acum, să fiu foarte sincer, nu mai știu exact ce statut are. Singura constantă, în acest imobil, de după 1989, este Neculai Ciocan, matusalemicul secretar PSD.

Am înțeles că tot aici sălășluește și revista culturală Plumb, editată de Asociația culturală Octavian Voicu, de care nu este străin nici vicepreședintele CJ, Dumitru Brăneanu.

Consiliul Județean Bacău este dominat în componența sa de USL, iar conducerea este asigurată de Dragoș Benea (PSD), Dumitru Brăneanu (PSD) și Claudiu Năstasă (PNL). Curios este că, deși printre consilierii județeni mai sunt și câțiva de la PDL sau PP-DD, nimeni n-a suflat o vorbuliță. S-a votat „în unanimitate”. Iar e „hora mare” în Bacău.