SONY DSCDacă nu aţi auzit de firma RO-EGERA S.R.L. din Bacău, aflaţi că este croită să câştige. Să câştige mulţi bani, mai ales din contracte cu statul. Anul acesta a ras două contracte ce însumează în jur de două sute de mii de euro. Primul este cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău.  Aprovizionează cu pâine şi alte produse de panificaţie toate centrele DGASPC.

Iar al doilea este cu Spitalul Judeţean Bacău. Tot cu pâine şi produse de panificaţie. Informaţiile sunt publice şi până aici nu este nicio problemă. Totul pare ca la carte.

Prima ciudăţenie apare când citim adresa firmei care este una şi a aceeaşi cu cea la care locuieşte familia consilierului judeţean  Eugen Nechifor Ochenatu (luată din declaraţia de avere depusă la CJ în 2008) . Nu este nicio coincidenţă. Oricum, este de notorietate a cui este brutăria de la Măgura, iar consilierul nu a negat niciodată. Mai mult şi-a asumat-o, ba chiar a intervenit de câte ori a avut nevoie.

DGASPC şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău sunt instituţii bugetate de la Consiliul Judeţean. Nu zice nimeni nimic? Mie, unul, mi se pare nasoală rău situaţia.

Ochenatu este fostul coleg de partid al lui Constantin Scripăţ, demisionatul, iar situaţiile celor doi seamănă ca două picături de apă. Poate e mai flagrantă situaţia lui Ochenatu.

Dacă mă gândesc şi la non-combatul din campania electorală, parcă m-ar duce gândul chiar la o compensare. Dar n-am nicio dovadă, evident :). Nici Ochenatu n-are că a făcut campanie la parlamentarele trecute.