laurian-lucas-stavaracheDupă 10 ani, 4 achitări (două la Tribunal și două la Curtea de Apel) și două ”întoarceri” de la Înalta Curte de Casație și Justiție, ieri s-a dat decizia finală în dosarul ”Sechelariu”.

Între timp, Dumitru Sechelariu a decedat. Așa că judecătorii de la ÎCCJ au decis să:

”înceteze procesul penal pornit împotriva inculpatului Sechelariu Dumitru pentru savârsirea infractiunilor prevazute (…) ca urmare a decesului acestuia.”

Fostul viceprimar al municipiului Bacău, Laurian Lucaș a fost condamnat la 4 (patru) ani închisoare pentru savârsirea infractiunii de complicitate la luare de mita în forma continuata (opt acte materiale) si 2 ani interzicerea drepturilor prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a, b si g Cod penal.”

Aceeași decizie a fost luată și în cazul lui Dorinel Ifrim, fostul șef al Serviciului de Cadastru din Primăria Bacău.

Este și o parte cu recuperarea unui prejudiciu, pe care n-am înțeles-o foarte bine, așa că o public în citat:

”În baza art. 112 alin. 2 lit. e Cod penal raportat la art. 19 din Legea nr. 78/2000 confisca de la inculpatii Lucas Laurian Iulian si Ifrim Vasile Dorinel câte 98.318 USD si 1.616,174 RON. Mentine sechestrul asigurator instituit asupra imobilului din Bacau, (…..) proprietatea inculpatului Lucas Laurian Iulian si asupra imobilului din Bacau, str. Decebal, bl. 19, sc. A, jud. Bacau, proprietatea inculpatului Ifrim Vasile Dorinel. 

(…)

În baza art. 191 alin. 1 si 2 Cod procedura penala (1968) obliga inculpatii Lucas Laurian Iulian si Ifrim Vasile Dorinel la plata sumei de câte 10.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat, efectuate în fond. Onorariul aparatorului desemnat din oficiu pentru intimatii inculpati, în suma de câte 300 lei, se va plati din fondul Ministerului Justitiei.”

Hotărârea judecătorilor de la ÎCCJ o găsiți aici.

– poza-i de pe saitul Observator de Bacău.