DSC_0142DSC_0256Vineri seara, am fost invitat la un spectacol susținut de trupa Amadeus și câțiva tineri talentați de la Colegiul Național de Artă „George Apostu”.

M-am dus din cel puțin 3 motive.

Conceptul de promovare a tinerelor talente autohtone pe aceeași scenă cu mari vedete naționale îmi este destul de bine cunoscut. Am vrut să văd cum merge în varianta mai puțin pop-rock, la care nu m-am gândit până acum, ce-i drept.

Concertul a fost organizat și finanțat de un politician, în nume personal. Și este o premieră în viața publică băcăuană.

E vorba de senatorul Dragoș Luchian, un posibil candidat la fotoliul de primar al municipiului. Fapt ce a făcut evenimentul chiar o controversă publică. Sau poate tocmai asta s-a și dorit.

Al treilea motiv ține mai mult de reflexele meseriei de ziarist. Nu-ți prea vine să lipsești de la un eveniment cu peste 1000 de persoane, din care cel puțin 200 sunt persoane publice, mai ales dacă ai și fost invitat.

Astăzi pun pozele făcute de Cătălin Maftei. Eventualele comentarii și concluzii pe marginea controverselor iscate de concert poate mai târziu.

Totuși, aș mai avea două remarci de făcut.

Prima ar fi că până la premierea tinerilor talentați din Bacău, inclusiv, concertul a avut un anumit nivel, o anumită ținută. După aia s-a coborât ștacheta și pentru sculer-matrițerii prezenți la Teatru de Vară.

A doua remarcă ține de gust. Amadeus sună mișto când cântă, când vorbesc mai bine ar tăcea.