Dedeman deschidere057-EOPână acum, Bacăul era pe lista județelor cu politicieni corupți. Acum, se pare că a intrat și pe cea de a doua listă, a corupătorilor.

Informația a apărut într-o știre, pe fluxul agenției naționale de presă – Agerpres. Ce-i drept, informația nu este verificată după toate regulile breslei, ci doar ”aruncată”, ”insinuată”, dar credibilă datorită surselor.

Ea zice că de la Dedeman ar fi plecat o șpăguță de 200.000 de lei, tocmai la Miercurea Ciuc.

Este foarte adevărat că nu-l văd pe Dragoș Pavăl plimbând vreo sacoșă cu lovele, însă nici vreo poziție oficială din partea companiei n-am văzut, care să explice cumva situația. Totuși, informația a apărut pe fluxul agenției naționale de știri, nu pe cătălinbejan.ro.

Mi-a atras cineva atenția că nu scrie clar că ”de la Dedeman”, ci doar ”pentru” realizarea amenajărilor rutiere necesare construirii și funcționării hipermarketului Dedeman”.

Este corect, însă, aș vrea să cunosc și eu pe cineva atât de interesat de bunul mers al companiei băcăuane încât să plătească din buzunarul propriu două miliarde de lei, evident vechi.

Nu-i foarte clar nici unde se încadrează firma băcăuană, la denunțători sau la corupători.

Nu știu de ce am senzația că frații Pavăl și vreo doi directori de pe la ei din companie ar putea ”da pe gheață” câțiva primari și politicieni grei din România. Poate din cauza cazurilor Apostol – Cluj Napoca, sau Rădulescu – Pitești?

Interesant rămâne totuși cum apare doar numele companiei băcăuane într-un scandal de acest gen, în condițiile în care este un fel de secretul lui Polichineles că firmele concurente, dar având capital străin, recurg la asemenea practici destul de frecvent. Când vine un investitor de acest gen într-o localitate, primarul își freacă mâinile de bucurie.

Totuși, să nu par mai paranoic decât alții, lângă Dedeman apare Vodafone, așa că teoria mea de mai sus se susține doar parțial.