Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Bacău (ATOP-Bacău) va fi condusă pentru următorii 4 ani de o femeie. Maricica Luminița Coșa, consilier județean PC, a fost aleasă astăzi să conducă ATOP Bacău pentru următorii 4 ani, în prima ședință de la desemnarea noilor membri. Ea este fosta vicepreședintă a CJ Bacău, realeasă consilier județean pe lista USL la localele din 10 iunie. Coșa este prima femeie care conduce Autoritatea Teritorială de Ordine Publică de la constituirea acesteia. Până acum, această funcție au mai deținut-o Ionel Floroiu (PSD) și Eugen Ochenatu (PDL). 

Componența ATOP Bacău:

1. Maricica Luminița Coșa – preşedinte A.T.O.P. consilier judeţean (PC)

2. Dorian Pocovnicu – subprefectul judeţului Bacău

3. cms. șef Vasile  Oprișan – Inspector șef Inspectorat de Poliţie Judeţean

4. Lucian Ciubotaru (PNL)

5. Adrian Răspopa (PSD)

6. Costica Marcu (PNL)

7. Theodora Șotcan (PSD)

8. Dumitru Brăneanu (PSD)

9. Costache Nuțu – reprezentant al comunităţii

10. Cornel Cepariu – reprezentant al comunităţii

11. Neculai Ciocan – reprezentant al comunităţii

12. Claudiu-Adrian Tuluc – reprezentant al Corpului Naţional al Poliţiştilor

ATOP este constituită şi funcţionează pe lângă Consiliul Judeţean Bacău ca organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu prevederile Legii nr.218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române şi ale Regulamentului de organizare şi funcţionare aprobat prin H.G. nr.787/2002.

Despre rolul ATOP puteți citi pe pagina Consiliului Județean Bacău (doar că trebuie să faceți abstracție de neactualizarea componenței :)).

foto: criticați.ro