brasoveanu

Sorin Brașoveanu

S-au cam liniștit apele și la Consiliul Județean Bacău. E doar un fel de a spune, că învolburate n-au fost aproape deloc.

Deși PSD a câștigat mai multe primării decât USL-ul acum 4 ani, numărul de consilieri județeni social democrați nu sare de 50%. Însă, împreună cu aliații de la ALDE nu par să aibă vreo problemă în a conduce județul în următorul mandat.

Cu toată atmosfera aceasta frățească, discuții au fost, chiar și ceva mai aprinse.

Floroiu

Ionel Floroiu

Joi va fi ședința de constituire a noului CJ. Adică atunci aleșii vor depune jurământul, își vor alege președintele și pe cei doi vicepreședinți.

Pentru că nu cred că mai pot să apară surprize, ambiții sau negocieri de ultimă oră, dezvălui cine vor fi cei trei care vor conduce județul, începând de joi.

Astfel, președinte va fi Sorin Brașoveanu, actualul director general de la DGASPC, probabil cel mai longeviv șef de instituție din Bacău.

Marius Gabriel Gheorghiță

Marius Gabriel Gheorghiță

PSD îl va desemna ca vicepreședinte pe Ionel Floroiu. Practic, îl va reconfirma în funcție.

ALDE vine cu o propunere curajoasă, Marius Gabriel Gheorghiță, fostul primar al comunei Pîrgărești. Atuul acestei numiri este experiența directă în administrația publică, acumulată de Gheorghiță, la firul ierbii, în cele două mandate de primar.