În textul anterior am comentat despre ziariştii de Capitală. Nici ăştia locali nu-s mai breji. De fapt sunt ceea ce vor patronii lor. Pentru că în Bacău se scriu ziarele doar pentru doi oameni. Ediţiile de marţi (24.01.2012) sunt cel mai bun exemplu.

 

 Ziarul de Bacău a deschis cu un material menit să mângâie orgoliul lui Stavarache şi să-l pună pe acesta în postura de luptător anti-Sechelariu, postură câştigătoare în urmă cu aproape 4 ani. Ca informaţie s-ar putea să fie corect, însă construcţia materialului din punct de vedere jurnalistic e o glumă. Şi efectul va fi acelaşi.

Pe prima pagină a Deşteptării a apărut un material despre cum s-a enervat Stavarache de la un text apărut în antichitate. E şi un proces la mijloc. Pe cine interesează? Pe patron. Era mai simplu ca autorul să-i povestească personal acestuia. Nu mai chinuia cumpărătorul de presă locală cu un text lung cât o zi de post şi care miroase de la o poştă a laudă de sine.

Acum să facem o analiză “pertinentă” despre prăbuşirea tirajelor la ziarele băcăuane! Criza, televiziunile, new-media, presa centrală? Da, dar într-o mult mai mica măsură decât neprofesionalismul angajaţilor şi prostia (neînţelegerea fenomenului) patronilor.